Make your own free website on Tripod.com
Ohjelman aikuiset

Seppo Hovi

Tenavatähti- ohjelmasta ei oikeastaan voida puhua ilman Seppo Hovia. Hän juonsi ohjelman sen ensimmäisestä jaksosta viimeiseen, ja itse asiassa Tenavatähti-leikeissäkin (ainakin niissä, joissa minä olin mukana), saatettiin kysyä:"Kuka haluaa olla Seppo Hovi?" sen sijaan , että olisi kysytty:"Kuka haluaa olla haastattelija?". Seppo Hovi tuli tunnetuksi paitsi ohjelman juontajana ja lapsien haastattelijana myös haitarin soittajana joidenkin esityskappaleiden kohdalla ja joskus ohjelman alussakin, kun koko yleisö yhdessä tenavien kanssa sai laulaa jonkun kaikille tutun laulun (esim. "Meil on metsässä nuotiopiiri" tai "Nyt tuulet nuo viestin jo toivat"). Taisipa Seppo Hovi kerran esiintyä talonmiehenäkin "Kerrostalon rokkibändi" - laulun kohdalla. Ennen Tenvatähteä Seppo Hovi oli ollut mukana ainakin omassa "Seppo Hovin seurassa" tv-ohjelmassaan, jossa hän haastatteli tuttuja suomalaisa musiikkialan ihmisiä ja musisoi itse myös välillä, ja Tenavatähden jälkeen hän on esiintynyt BumtsiBum- ohjelmassa toisena vakituisena pianistina.

Jari Puhakka

Jari Puhakka oli Tenavatähdessä mukana ainakin siitä asti, kun minä ohjelmaa seurasin, ohjelman loppuun asti. Aluksi hän toimi vain finaalien kosketinsoittajana Kaj Westerlundin orkesterissa, mutta ainakin jo v.1991 finaalissa hän osoitti todelliset kykynsä, jotka ylittivät pelkän kosketinsoittajan kyvyt, ja kamerakin taisi seurata hänen sorminäppäryyttään enemmän kuin kenekään muun orkesterin soittajan, ja välillä jopa itse tenavien hyppelyt välisoittojen aikana jäivät kameroilta huomaamatta, kun ne olivat niin keksittyneitä Jari Puhakkaan - which annoyed me back then but later on olen todella ruvennut pitämään Jarin pianonsoitosta. Vuonna 1993 Jari Puhakasta tuli kuitenkin Tenavatähti-orkesterin johtaja finaaliin, eikä hän tyytynyt vain sohimaan puikollaan niin kuin Kaj Westerlund oli tehnyt (enkä tarkoita tätä millään pahalla häntä kohtaan), vaan Jari Puhakka itse istui flyygelin taakse ja soitti sitä myös. Finaalia ennen hän oli jo sovittanut kaikki alku- ja välierien taustanauhat, mikä olikin hänelle varmasti melko tuttua puuhaa, sillä ennen Tenavatähteä hän oli mm. sovittanut karaokenauhoja (Itse huomasin kyseisen seikan sattumalta laulaessani kotikaraokea.) Jari Puhakka oli erittäin sivistyneen oloinen ja hyvin, kunnon pukuun, pukeutuneena aina Tenavatähti-aikoinaan, minkä vuoksi minua onkin pikkasen ihmetyttänyt, miten hän myöhemmin BumtsiBum- ohjelmaan siirryttyään on ruvennut pukeutumaan milloin minkäkin värisiin takkeihin tyyliin Marko Bjurström...(En ole tosin pitkään aikaan BumtsiBumia seurannut, joten ihan tämänhetkisestä tilanteesta minulla ei ole tarkkaa tietoa.)

Jarmo Porola

Jarmo Porola oli Tenavatähti-ohjelman tuottaja VipVisiosta, eikä hän varsinaisesti itse ikinä näyttäytynyt ohjelmassa. Kuitenkin hänen nimensä näkyi joka ikisen Tenavatähti- ohjelman päätteeksi, joten kun kerran löysin tämän kuvan, ajattelin näyttää muillekin, minkä näköinen mies ohjelman takana hallinnollis-taloudellisesti oli. Itselläni ei ole tietoa siitä, mitä hän teki ennen Tenavatähteä ja mitä Tenavatähden jälkeen - lienekö hänkin jotenkin liittyneenä BumtsiBum- ohjelmaan niin kuin ainakin yllä mainitsemani muut ohjelman aikuiset? Joka tapauksessa Päiviö Pyysalo (ohjelmapäällikkö; näiden nimitysten kanssahan menee ihan sekaisin) luonenhti häntä haastattelussa arvostetuksi ja idearikkaaksi - ja niitähän ominaisuuksia tarvitaan jonkin niin uuden ja hienon ohjlman kuin Tenavatähden läpiviemiseksi televisioon jäykässä Suomen maassa. Kuvan perusteella hän vaikuttaa aurinkoiselta :-)

Takaisin pääsivulle

© KL & The Copyright holders of the material presented, 2004